NIEUWSBERICHT

INK-Audit software beschikbaar

Almere, 4 januari 2006. Enkele vragen aan J. Wolffensperger, directeur van WWQS.


Waarom NU software voor Auditteams? "Het INK heeft de knoop doorgehakt en ons gevraagd om de software te bouwen, omdat veel bedrijven en organisaties die het INK-managementmodel gebruiken meer baat hebben bij audit dan van weer een Positiebepaling. En ook om het audit-proces efficienter te maken met behoud van kwaliteit. Maar met zo'n vraag kun je beter naar het INK gaan. WWQS wilde deze software al langer graag bouwen."
Wat doet de Audit-software? "De software ondersteunt volledig de aanpak die INK-Auditteams leren en toepassen, zoals beschreven in het INK-Scoreboek. Een auditor kan zijn/haar opmerkingen noteren en zicht houden op de eigen interne consistentie, de lead-auditor kan gemakkelijk materiaal hergroeperen, bewerken en presenteren. Beveiliging en de autorisaties zijn goed geregeld."
Wat heb je aan deze Audit-software? "De software zal gebruikt worden door INK-auditteams, maar het is ook nuttig voor interne audits. De Audit-software maakt het proces efficienter en transparanter. Je bespaart flink op werktijd/kosten, en je kunt gemakkelijk zien hoe de voortgang is - dat voorkomt vertraging. Je houdt de spirit er beter in."
Biedt WWQS auditteams begeleiding? "Kunnen we doen, onze INK-management-specialist heeft veel ervaring met INK-audits. Bieden we ook aan. Maar voor gebruik van de software is het niet nodig. Dat leer je gauw genoeg. En het INK gaat het opnemen in de auditor-opleiding."
Komt Audit-software dan in de INK-Audit-training? "Dat staat inderdaad te gebeuren. Het idee is dat WWQS het gebruik van de software komt uitleggen en deelnemers kunnen dan ook na de training nog wat experimenteren. Maar de details kunnen nog best anders worden."
Wat blijft er te wensen? "De optie om eigen vragen in te voeren is al beschikbaar. Voor we meer opties inbouwen, wachten we op vragen uit de markt. Bezoek-planning, iets moois voor sate-pennen, andere sets vragen?"
voor meer informatie: Jan Wymenga, dir. Software WWQS